Известие

Collapse
No announcement yet.

колеги помагайте

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• колеги помагайте

Искам да знам дали двигателя се е скапал.симптомите са следните:
    на празен хот оборотите се менят;като отворя капачката за доливане на масло при работещ двигател духа силно през нея;чисто нови свещи(денсо)за 2-3 минути работа почерняват силно.Може да става въпрос и за лоша центровка но тъй като ми предстои смяна на масло реших да питам за мнение по тези обезпокоителни симптоми.Имайте впредвид че двигателя е на около 500 км след основен ремонт,но колата не е карана 8години.Благодаря на всички отзовали се.
    alfa 33 1.5 boxer-85

Да обичаш значи да даваш,а по-скъпа любов от алфа нема

Всички гумировки по двигателя ти са за смяна !
    Ако не се кара колата дълго време се преебарат !
    Не е кой знае кво оправя се!
    Успех!
    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Колега благодаря за бързия отговор.Надявам се проблема да е наистина само в гарнитурите,но ме притеснява това силно духане през капачката за маслото.Може и да греша но съм чувал че от там не трябва нито да духа нето да смуче
      alfa 33 1.5 boxer-85

Comment

От там излизат масленните пари и е нормално да има някакво движение на въздоха ! От там в двигателя влиза едно маркуче, маслените пари биват засмукани за доизгаряне !
        Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Развий свещите и напълни цилиндрите с газ за горене остави така колата поне 1 вечер после завий свещите запали я за да може да се разреди малко маслото и смени маслото. Има голяма вероятност от дългото стоене да са спекли сегментите затова да цапа свещи и да духа през щеката. Тази процедура може да я направиш няколко пъти за да може да се раздвижат сегментите, разбира се без смяната на маслото защото ще ти излезе скъпо. Наливаш газ оставяш една вечер палиш за 5 мин на място и после пак да нощува една вечер със газ в цилиндрите.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
            ...
            Колегата каза, че му духа от капачката за доливане, не от щеката Та затова се включвам и аз. От капачката ми духа доста силно когато я махна. Това някакъв симптом ли е или е нормално ? Подчертавам, че не духа леко, затова отново задавам въпроса
            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

по-проблема с духането

Колеги не се тревожете за това духане което се получава като вдигниш капачката на маслото то е нормално нещо,само не си гобете капачкате като мен защото аз сега сам с една смешна капачка и чат пат излиза и колата започва да гасне да изменя убороти и такива неща (ако има някои даже излишна капачка аз сам човека)
              cuore_sportivo_33 1.7IE 90g.

Comment

Първоначално публикувано от -Kris-
                ...
                Колегата каза, че му духа от капачката за доливане, не от щеката Та затова се включвам и аз. От капачката ми духа доста силно когато я махна. Това някакъв симптом ли е или е нормално ? Подчертавам, че не духа леко, затова отново задавам въпроса
                Всъщност и щеката и тръбата за доливане на масло влизат в картера т.е. те са част от една и съща с-ма(смазочната с-ма на двг).И при мен е така,ако докато работи двигателя издърпам щеката която мери нивото на маслото от дупката започва да духа и изхвърля масло.Нивото на маслото е в граници не е в повече,но при работещ двигател вследствие на духането изхвърля по малко(предполагам защото е по-ниско и загребва от картера).Всичко това не ми се струва нормално,но се надявам колегите да са прави и след смяна на маслото и гарнитурите и промивка на цилиндрите и сегментите нещата да се оправят.
                alfa 33 1.5 boxer-85

Comment

Първоначално публикувано от ventutsy
                  Първоначално публикувано от -Kris-
                  ...
                  Всъщност и щеката и тръбата за доливане на масло влизат в картера т.е. те са част от една и съща с-ма(смазочната с-ма на двг).И при мен е така,ако докато работи двигателя издърпам щеката която мери нивото на маслото от дупката започва да духа и изхвърля масло.Нивото на маслото е в граници не е в повече,но при работещ двигател вследствие на духането изхвърля по малко(предполагам защото е по-ниско и загребва от картера).Всичко това не ми се струва нормално,но се надявам колегите да са прави и след смяна на маслото и гарнитурите и промивка на цилиндрите и сегментите нещата да се оправят.
                  Правилно ти се струва .
                  155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

интересното е дали след описаните по-горе процедури ще има положителен резултат
                    разбира се ще споделя след края на лечението резултатите.
                    Благодаря още веднъж за съдействието
                    alfa 33 1.5 boxer-85

Comment

Working...
                    X